En gayguide till Castro

En gayguide till Castro

Upptäck Amerikas mest kända gayborhood

Castro är San Franciscos legendariska gaydistrikt. Det blev Amerikas första och mest ikoniska gaybostad. På 70-talet, efter Stonewall-upproret och den första Pride-marschen, var Castro huvudkontoret för homosexuell befrielse.

Armistead Maupins Tales Of The City Romaner förevigade homosexuella San Francisco, särskilt Castro-distriktet. San Francisco blev en magnet för homosexuella amerikaner. Saker har förändrats de senaste åren. Castro är fortfarande mycket gay, men det är otroligt dyrt. Uppkomsten av Silicon Valley och de tekniska giganterna har omformat San Francisco. Bostadspriserna i San Francisco fördubblades nästan mellan 2009 och 2019. Med detta sagt är Castro fortfarande mycket gay.

Castro

 

Castros gayhistoria

 

Under andra världskriget gav sig många trupper iväg för att slåss i Europa från San Francisco. De landade också i San Francisco på väg hem. Med så många unga män som riskerade sina liv var det en intensiv tid att leva. Ganska många av dessa män hade relationer med varandra. San Francisco var ett nav för homosexuella aktiviteter. Föreställ dig alla de där soldaterna i en stad - det var mycket action.

År 1980 uppskattades att 17% av San Franciscos befolkning var homosexuell. Det hyllades som ”Gay Capital of America” så långt tillbaka som 1964 av tidningen Life.

Filmen "Milk" med Sean Penn i huvudrollen berättar om Castros gayhistoria. Harvey Milk ägde en kamerabutik på Castro Street. När du promenerar in i Castro idag ser du en enorm regnbågsflagga flyga högt upp i Harvey Milk Plaza.

Han var den första öppet homosexuella politiker som valdes i Kalifornien. Han mördades redan 1978. Harvey Milk kämpade för homosexuella rättigheter i en tid då attityderna till homosexuella var djupt fientliga. Homosexualitet hade nyligen legaliserats och homosexuella amerikaner kom ut ur skuggan för första gången. Kom ihåg att även Liberace var i garderoben på den tiden! Harvey Milk blev en lokal hjälte. Han var känd som "borgmästaren på Castro Street."

Castro skulle ta en mörk vändning efter hans död. AIDS-krisen var precis runt hörnet och den förödade USA: s mest kända gaybostad.

Idag är Castro ett av de mest livfulla distrikten i Amerika. Saker har förändrats på homosexuella rättigheter också. År 2016 utnämnde den amerikanska flottan en av sina tankfartyg till USNS Harvey Milk.

Castro

 

Gaybarer och klubbar i Castro

 

Kanten är en av de längsta homosexuella barerna i Castro. Det är en av de mest populära gaybarerna i San Francisco och den är öppen sju dagar i veckan.

Kaféet är en Castro-institution. Mycket en plats att se och ses. Det är över vägen från Harvey Milk Plaza. Det har varit en viktig nattlivsplats för Castro-samhället i över trettio år. Det är en av de bästa ställena att festa på kvällen.

Twin Peaks Tavern är en av Amerikas längsta gaybarer. Det öppnade redan 1935 och det var en gaybar även då, långt innan homosexualitet legaliserades. Det hade fått landmärke status på grund av dess historiska betydelse. Det var känt som "porten till Castro."

Blanda är ett bra ställe att mingla - det är nog därför det heter Mix. Terrassen är ett bra ställe att träffa lokalbefolkningen.

Bra är en populär gaybar och klubb i Castro. Dansgolvet är stort och blir packat och svettigt på kvällarna. Du kommer att se go go-dansare och Drag Race-alumner uppträda på scenen. Du kommer att se några seriösa snyggingar här - alla dina gaydrömmar kan gå i uppfyllelse.

San Fran

 

Gay kultur i Castro

 

Gå till Castros GLBT History Museum. San Franciscos gayhistoria är så omfattande att det behövdes ett museum för att fira det. GLBT-museet öppnade 2011. Du kan upptäcka San Franciscos och Castros senaste gayhistoria. Det sträcker sig till och med så långt tillbaka som de spanska upptäcktsresande från innan den amerikanska republiken grundades.

Ta en promenad längs Castro's Rainbow Honor Walk. Det är som Holywoods Walk Of Fame, bara som en hyllning till queera historiska personer i motsats till skådespelare. Rainbow Honor Walk har utökats till att täcka flera kvarter. Du kommer att se många HBT+-ikoner firas, från Oscar Wilde till Alan Turing.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i San Francisco

Bläddra bland ett urval av turer i San Francisco från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in San Francisco för din resaFå din guide