Costa Rica

En gayguide till Manuel Antonio

Upptäck ett tropiskt gayparadis

Manuel Antonio är en av Costa Ricas mest populära kuststäder, och den får snabbt rykte som en hotspot för HBT+-turism. Denna lilla och lugna plats har lyckats behålla en orörd skönhet trots år av turism och utveckling. De orörda stränderna, det kristallklara vattnet och den ljuvliga djungeln ger den perfekta bakgrunden till en otrolig gay-semester.

Manuel Antonio är ett mångsidigt och spännande område, hem till ett vidsträckt naturreservat och besökare njuter ofta av dess karga och oförstörda natur. Hem till ett varierat utbud av växter och djur, är Manuel Antonio full av natur, kulturella sevärdheter och aktiviteter, som ingen bör missa.

Under de senaste åren har Manuel Antonio sett en tillströmning av gayturism med besökare som kommer från USA och över hela världen för att njuta av de fantastiska omgivningarna och den växande gay nattlivet. Det finns en rad platser som specifikt riktar sig till homosexuella individer och många av de som inte gör det kan anses vara gayvänliga. Sociala attityder till HBT+ har också förbättrats här, vilket innebär att Manuel Antonio nu är en attraktiv och spännande destination för homosexuella resenärer.

Gayhotell i Manuel Antonio

Undangömd bland tätt djungelblad och helt nedsänkt i regnskogsmiljön, Tulemar Resort är ett 4-stjärnigt gayvänligt hotell. Utbudet av boende på resorten är verkligen häpnadsväckande, med strandstugor, djungelstugor och rymliga gästrum som alla erbjuds. Tulemar Resort har till och med en privat strand och gästerna kan njuta av det moderna poolområdet som erbjuder oavbruten utsikt över den täta grönskan och det glittrande blå havet.

Om du letar efter en riktigt gayresa till Manuel Antonio, överväg att bo på Tico Tico villor, en gayägd och gayfokuserad fastighet som ståtar med 12 boutiquerum och gott om gemensamma utrymmen. Hotellet är endast för vuxna, vilket innebär att det är ett utmärkt val för dem som vill ha en lugnare och lugnare resa. Tico Tico Villas ligger mycket nära Manuel Antonios centrala område och den lokala bussen stannar precis utanför.

Beläget i hjärtat av Manuel Antonio och lovar prisvärd lyx, Hotel Mandarina är den perfekta basen för homosexuella resenärer som är angelägna om att utforska området till fullo. Hotellet har bra förbindelser med resten av området och ligger nära det bästa homosexuella nattlivet i Manuel Antonio. Gästerna uppmuntras också att utnyttja hotellets pool, gym och vackra utomhusterrass fullt ut.

Costa Rica

Gaybarer och klubbar i Manuel Antonio

Det finns några gaybarer i Manuel Antonio, och i stort sett alla är gay/hbt-vänliga. Kolla in vår Manuel Antonio Gaybarer sida för de bästa ställena att besöka - eller bara ta en drink på en av de många gayhotellbarerna.

Även om det inte är ett exklusivt gayställe är Cafe Milagro fortfarande ett bra ställe att dricka, umgås och koppla av i Manuel Antonio. Populär bland den lokala HBT+-befolkningen har baren tillhandahållit högkvalitativ service till en blandning av besökare i årtionden. Den ljusa och färgglada exteriören märks omedelbart och baren blir mycket upptagen allt eftersom natten går. Gayresenärer kommer ofta att bege sig hit för att träffa och få kontakt med lokala invånare och andra besökare.

Costa Rica

Gaystränder i Manuel Antonio

Playa Espadilla är den främsta gaystranden i Manuel Antonio. Tunn och extremt lång, stranden är som en bild av ett tropiskt paradis, med palmer som hänger fridfullt över den varma, vita sanden. Stranden ligger i ett vidsträckt och ljuvligt naturreservat och är naturligt vacker och relativt orörd, den västra kanten av Playa Espadilla är särskilt fantastisk. De flesta homosexuella besökarna på stranden hänger dock i den östra kanten, nära surfområdet. På sommaren kryllar stranden av homosexuella lokalbefolkning och turister.

Fans av en mer befriande strandupplevelse kanske föredrar Playa La Macha, en avskild och intim strand som är lika vacker som Playa Espadilla men mer accepterande av nakenhet. Manuel Antonios mest populära gay-nudiststrand ligger lite utanför allfartsvägarna och besökare kan behöva navigera i små djungelstigar för att nå den, men när du väl ser det glittrande vattnet och den lugna avskildheten, kommer resan att verka väl värd besväret. Eftersom stranden är mindre känd än närliggande motsvarigheter, förvänta dig inte stora folkmassor, även om du kan stöta på några homosexuella turister.

Homosexuella rättigheter i Manuel Antonio

HBT+-rättigheter i Costa Rica har utvecklats dramatiskt under de senaste decennierna och landet tar positiva steg för att jämna ut liv och frihet för sin HBT+-befolkning. År 2018, efter år av förtryckande lagar, beordrade landets kommission för mänskliga rättigheter att avskaffa lagar som förbjuder samkönade äktenskap och samkönade adoptioner. Samkönade äktenskap legaliserades officiellt i maj 2021.

Även om Costa Ricas konstitution inte uttryckligen förbjuder diskriminering på grund av upplevd sexuell läggning och könsidentitet, tolkas lösare lagstiftning ofta för att skydda HBT+-personer från sådan behandling och det har förekommit många fall där detta framgångsrikt har uppnåtts.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Manuel Antonio

Bläddra bland ett urval av turer i Manuel Antonio från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Manuel Antonio för din resaFå din guide