Manila

En gayguide till Manila

Manila är hem för en stor gay-scen

Ingen föreslår att Manila är den vackraste staden på Filippinerna, men dess framträdande plats som en av världens mest spännande, livfulla och actionfyllda destinationer för homosexuella resenärer är obestridd.

Manila har en själ, och dess eklektiska blandning av spansk kolonialstil, franska inflytande och höga skyskrapor är en nick till den charm och personlighet som finns i denna dynamiska och kosmopolitiska stad.

Den mest amerikaniserade staden i sydöstra Asien, Manila är ett nav för internationell verksamhet och turism och har en växande och lovande homosexuell scen. Manila har sett en omläggning av många av sina gayställen bort från sitt gamla gaydistrikt, Malate, med gayklubbar, barer och andra utrymmen nu spridda över hela staden. Filippinerna har genomgående röstats till ett av de mest HBT-vänliga länderna i Asien, vilket gör Manila till en av de mest attraktiva destinationerna för homosexuella resenärer.

Gay Manila

Gayhotell i Manila

För en helt nedsänkt och centraliserad upplevelse i hjärtat av Manila överväg att bo på Diamond Hotel. Hotellet ligger på Manilas berömda Roxas Boulevard och är den perfekta basen för att utforska de oändliga möjligheter som Manila erbjuder homosexuella besökare. Diamond Hotel har ett imponerande utomhuspoolområde samt en rad eleganta rum och sviter.

Pan Pacific Manila är den perfekta vistelsen för alla resenärer som vill uppleva det bästa av Manilas gay nattliv. Pan Pacific ligger i huvudstadens främsta kommersiella och nöjesdistrikt, inom gångavstånd från många av Manilas bästa gayklubbar och barer. Hotellet har stora och välmöblerade rum, och gästerna har även tillgång till hotellets takpool och gym.

Med sin moderna och rena interiör och närhet till Manilas homosexuella nattliv, Red Planet Mabini är ett populärt val bland de många homosexuella resenärer som besöker staden varje år. Rummen är enkelt inredda men alla har platt-TV, luftkonditionering och moderna bekvämligheter som gör Red Planet Mabini till ett prisvärt val med mycket för pengarna.

Gay Manila

Gayklubbar och barer i Manila

Malate var tidigare en av de bästa gaybarerna i Manila, men ett brett utbud av gaybarer och klubbar finns i Manilas kosmopolitiska centrum. Majoriteten av gayklubbarna i staden fungerar som nöjesställen, ofta med dragshower, liveakter, manliga modeller och dansare.

Med sitt livfulla exteriör och stora folkmassor på populära kvällar, Manila's F klubb är stadens största och mest populära gaybar. Lokalen är regelbundet värd för dragshower och uppträdanden, medan de flesta nätter har dansare i olika tillstånd av klä av sig. F Club kräver lite mer dressad klädsel som matchar klubbens exklusiva och spännande personlighet. F Club ligger också mycket nära andra gaybarer inklusive Speldosa och Club Adonis.

Smakämnen One 690 Entertainment Bar var en av de första gayställena som öppnade i Manila 1972, och dess banbrytande historia återspeglas i klubbens uppdrag att "Omdefiniera gayunderhållning". One 690 är ofta värd för DJs och artister i världsklass samt regelbundna framträdanden från klubbens go-go-dansare. Med ett toppmodernt ljudsystem och oöverträffade ljusdisplayer borde One 690 vara en gaybar som du inte får missa på alla resenärers resplaner.

En annan av stadens mest populära gaybarer är Apollo. Artisterna här håller en oklanderlig standard och lovar underhållning av hög kvalitet varje kväll. Klubbdansarna utför en blandning av akrobatik, kabaré och streetdance och lovar något för allas smak. Apollo är också värd för många av Asiens största dragqueens.

Gay bastu i Manila

Många av Manilas gaybastur är privata platser, vilket innebär att gästerna kommer att bli ombedda att betala en medlemsavgift när de besöker dem för första gången. Dessa anslutningsavgifter tenderar att vara relativt billiga men det är viktigt att ta med två former av ID till de flesta bastur för att få medlemskapet godkänt.

Altermale är en gaybastu som ståtar med ett imponerande utbud av faciliteter, inklusive en torrbastu, massageavdelning, biorum och nöjesområde. Altermale har också en egen bar där gästerna kan dricka och svalka sig medan de umgås med andra bastuägare. Lokalen är endast för medlemmar men som standard kan medlemskap köpas vid ankomst.

Att blanda clubbing med en bastuupplevelse är Fahrenheit Cafe och fitnesscenter. Lokalen, som är en kombination av en bastu och nöjesklubb, har en jacuzzi, ångbad, duschområde och privata hytter samt en karaokebar, dansgolv och uppträdandeområde. Fahrenheit Cafe and Fitness Center erbjuder homosexuella resenärer en unik upplevelse som de knappast kommer att hitta någon annanstans.

Manilas skyline

Saker att göra i Manila

Manila är en actionfylld skattkammare av saker att göra för homosexuella resenärer. Det finns oändliga historiska, arkitektoniska och kulturella sevärdheter för alla homosexuella resenärer att besöka och utforska.

Ett av de mer natursköna områdena i Manila är stadens gamla stadsdel - Intramuros. Intramuros var det centrala området i Manilla före 20-talet och består av ett rutnät av spanska koloniala byggnader och har ett fantastiskt utbud av kyrkor, palats och gårdar att utforska. Besökare kan lätt tillbringa en hel dag med att gå vilse bland historien om detta unika område i Manila.

Ayala-museet ger en djärv samtida siluett. Ayala visar upp Filippinernas finaste konst och historiska artefakter och är hem för sex permanenta utställningar som behandlar en rad ämnen från landets sjöfartshistoria till verk av samtida konstnärer och skapare. Entrén till museet är gratis och ger resenärer ingen ursäkt att missa denna utsökta kulturattraktion.

Manila Baywalk är två kilometer lång strandpromenad som spänner över stadens mest centrala område. Beläget bara några minuter från Roxas Boulevard och flera gaybarer och klubbar, är Baywalk en bekväm attraktion för homosexuella resenärer att besöka. Från strandpromenaden kan besökare uppskatta panoramautsikten över bukten samt den uppslukande atmosfären i det livliga strandområdet.

Gay Manila

Homosexuella rättigheter i Manila

Filippinerna klassas som ett land i zon 2 av Stonewall, vilket betyder att sexuella handlingar mellan två personer av samma kön är lagliga men det finns inget officiellt skydd för HBT på arbetsplatsen eller i samhället i stort.

Även om hbt-personer i Filippinerna nekas många av det juridiska skyddet mot diskriminering som många homosexuella resenärer kan ta för givet i hemmet, beskrivs landet fortfarande ofta som Asiens mest gayvänliga land. Trots att Manila är ett mycket religiöst land, med 92 % av befolkningen katoliker, har Manila årliga pride-firanden i juni som är extremt välbesökta.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Manila

Bläddra bland ett urval av turer i Manila från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Manila för din resaFå din guide