En gayguide till Le Marais

En gayguide till Le Marais

Le Marais är en av de mest ikoniska stadsdelarna i Paris.

Det är det huvudsakliga navet i Paris gaygemenskap och även dess judiska gemenskap. Det parisiska judiska livet har mestadels varit centrerat kring Le Marais sedan medeltiden. Gayscenen dök upp först på 1980-talet.

Före den franska revolutionen bodde mycket av den franska aristokratin i Le Marais. Efter revolutionen flyttade de till Saint Germain des Pres. I deras kölvatten blev Le Marais mer av ett kommersiellt distrikt. Idag är det ett nav av konstgallerier, boutiquer och chica restauranger. För att inte tala om några av de mest elegant klädda människorna du någonsin kommer att se.

Le Marais Paris

En eftermiddag i Le Marais

Le Marais ger dig en sällsynt glimt av gamla Paris. Så mycket av staden förstördes och återuppbyggdes i mitten av 19-talet av Georges-Eugène Haussmann. Han rev de slingrande gatorna i de medeltida stadsdelarna och byggde de vidsträckta boulevarderna vi promenerar nerför idag. Märkligt nog var boulevarderna utformade för att undertrycka oliktänkande om Paris skulle utbryta i revolution igen. De långa, raka boulevarderna skulle göra det lättare för myndigheterna att slå ner ett uppror.

I Le Marais kommer du att se fler byggnader före revolutionen än i någon annan del av staden. Gatorna är fulla av ömmande trendiga butiker. Det är ett måste om du älskar kläder och inte är emot att spendera stora summor pengar. Återigen, de franska flanörerna uppfann praktiskt taget fönstershopping.

Du hittar den ikoniska gaybokhandeln Les Mots A La Bouche på Rue Sainte-Croix. Oroa dig inte om du inte kan franska, de har även engelska böcker. Du hittar också några ganska iögonfallande vykort och tidningar - om du skulle vilja skicka hem en stygg present. Franska vykort är en ikonisk export från Paris.

Picassomuseet ligger i Hôtel Salé på rue de Thorigny. Här hittar du över 5000 av Picassos konstverk - det är den största permanenta Picasso-samlingen i världen. Bilderna visas i en fantastisk miljö på ett något slumpartat sätt. De är inte uppställda kronologiskt eller tematiskt. Icke desto mindre är detta museum ett måste. Du kommer att känna dig mycket kultiverad och sofistikerad när du lämnar.

Le Marais Paris

Var man kan äta i Le Marais

Falafeln är legendarisk i Le Marais. På Rue des Rosiers kommer du att se långa köer utanför de olika falafelställena, som L'As du Fallafel och King Falafel Palace. Du kan äta inne om du hittar ett bord. Alternativt kan du sväva i ett gathörn och äta medan du ser världen gå förbi. Du kommer att märka att många väljer det senare alternativet.

På samma gata kunde du också prova Sacha Finkelsztajn och njut av det rejäla judiska köket. Cheesecaken och gefilte fish är ett måste.

Om du är sugen på en gammaldags eleganza extravaganza, bege dig till Benoit. Det är precis vid Hôtel de Ville på gränsen till Le Marais. Inredningen är gudomlig - vi pratar om trompe l'oeil-tak och röda sammetsstolar. Benoit är en av de äldsta bistroerna i Paris och har en Michelin-stjärna. Här kan du njuta av det klassiska franska köket och leva ut Midnight In Paris-fantasien.

Le Marais Paris

En utekväll i Le Marais

När de sena nattbarerna öppnar efter 5 kommer homosexuella ut för att spela. Gå till Rue des Archives. Här hittar du Le Cox (ingen fniss på baksidan). Det är en livlig gaybar som du inte får missa - det är alltid en stor publik som väller ut på gatan.

Baren bredvid heter Freedj. Happy hour pågår till 10. Förutom billiga drinkar kommer du att se några av de finaste exemplaren av den parisiska natten.

Om högljudda barer inte är din plats, bege dig till Rue Vieille du Temple och ta en drink på La Belle Hortense, en superchic bokhandel som också har en bar! Här kan du undvika discodollies och dricka med litterär folk till klockan 2.

Oavsett vilken tid du befinner dig på att utforska Le Marais, är den roligaste aktiviteten att titta på människor. De tenderar att se fantastiska ut, så du skulle rekommenderas att förbättra ditt modespel. Kategori är: diskret elegans.

Läs mer: Utforska Gay Paris | Saker att göra i Paris.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Paris

Bläddra bland ett urval av turer i Paris från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in paris för din resaFå din guide