Seoul

En gayguide till Itaewon

Itaewon är där du hittar de flesta av Seouls gaybarer och klubbar

Itaewon är Seouls partydistrikt. De flesta gaybarer och klubbar i Seoul finns i Itaewon. Det är känt som Homo Hill av en anledning. Det borde vara den första anlöpshamnen för alla utlänningar i Seoul. Gayscenen i Itaewon kommer igång ganska sent. Men du hittar massor av saker att göra i Itaewon alla tider på dygnet. Seoul är mycket en 24-timmarsstad.

Sydkorea är ett av de mest tekniskt avancerade samhällen på jorden. Seoul är en storkapacitet på tio miljoner människor. Det ligger i framkant inom så många branscher, inklusive kök, mode, tech och alltmer pop.

K-Pop har för första gången fört Sydkoreas kultur till en global publik, och många av oss har blivit bedövade över att upptäcka hur läger det är! Även om popstjärnorna kanske är läger kan det vara svårt att vara gay i Sydkorea.

Itaewon

 

Hur gayvänligt är Seoul?

 

Sydkorea är ett socialt konservativt land. Även om homosexualitet är lagligt har LGBT + sydkoreaner inte full juridisk jämlikhet. I juridiska termer ligger Sydkorea något bakom Japan och Taiwan. Så, hur förklarar du K-Pop? K kan lika gärna stå för (k) läger.

Det är inte ovanligt att se manliga sydkoreanska popstjärnor som påverkar feminint utseende och flörtar med varandra. Detta görs på ett teatraliskt sätt. Det är performance art. K-Pops höga läger översätts inte till sexuellt befriade attityder i det dagliga livet. Det kan göra i framtiden! Livet imiterar konst så småningom.

HBT + -bor i Seoul åker till Itaewon när de vill festa. Barerna och klubbarna är ganska vilda, men scenen är fortfarande diskret. Människor ger ofta falska namn vid dörren när de går till en gaybar. De flesta homosexuella sydkoreaner är fortfarande i garderoben. Att flagga din sexualitet i Sydkorea är aldrig en bra idé, även om du är rak!

Med detta sagt är grunden på plats för homosexuella rättigheter att förbättras i Sydkorea. Gaykulturen blir mer synlig i popkulturen och på sociala medier.

Seoul

 

Hur blev Itaewon så homosexuell?

 

Itaewon är den mest kosmopolitiska delen av Seoul. Det blev nöjesdistriktet för amerikanska soldater som stannade kvar i Sydkorea efter Koreakriget. Amerika är fortfarande garant för Sydkoreas säkerhet. Itaewon amerikaniserade sig i huvudsak till ett homosexuellt mekka.

Seoul

 

Saker att göra i Itaewon

 

Itaewon är perfekt för shopping. Du hittar många knäppa butiker. Ta en resa till Itaewon Antique Furniture Street. När amerikanska soldater har översvämmat in och ut från Seoul sedan 1950-talet har resterna av deras möbler byggts upp avsevärt. Naturligtvis tenderade de att lämna större föremål. Du hittar många nyfikna reliker på denna gata.

Sydkoreanska köket är mycket populärt. Du hittar den mer kosmopolitiska matscenen i Itaewon. Gå till gatan bakom Hamilton Hotel för ett varierat utbud av restauranger.

Itaewon-moskén är en slående byggnad som du troligen inte kommer att sakna i Itaewon. För en kulturfix, gå till Leeum, Samsungs konstmuseum. Leeum har en samling av traditionell koreansk konst och också en samling av modern konst.

Seoul

 

Gaybarer och klubbar i Itaewon

 

Varför inte? Är ett bra ställe att börja din homosexuella utekväll i Itaewon. Det är en av de mer utländska vänliga barerna. Vissa anläggningar i Seoul är inte utländska. Det kan verka konstigt och uppriktigt diskriminerande för västerlänningar, men det finns gott om barer på platser som Soul och Tokyo som inte ens släpper utlänningar in.

Bottoms Up är en populär bar på Homo Hill. Det är en bra plats för människor att titta på genom de stora fönstren. Du kommer att se några sevärdheter i Itaewon.

PROST Pub & Grill är en blandad bar men den ägs gay. Du kommer att se många turister här. Det serverar rejäl pubmat och italiensk mat. Det är ett bra ställe att ta en drink innan du tar en natt med det Q-Bar.

Du kan kolla in vår omfattande guide till Itaewons gayklubbscen här. Många gayklubbar har formen av gaynätter. Vissa fungerar varje vecka, andra varje månad. Eftersom gayscenen i Itaewon är en senkvällscen, tenderar klubbarna att vara där de är.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Seoul

Bläddra bland ett urval av turer i Seoul från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Seoul för din resaFå din guide