Ho Chi Minh

En gayguide till Ho Chi Minh-staden

Utforska Vietnams största stad

Fram till 1975 var Saigon det officiella namnet på staden nu känd som Ho Chi Minh-staden. Ho Chi Minh City, som utsetts till ära för Vietnams president efter Saigons fall, är den största staden i Vietnam efter befolkning och en av de mest populära städerna för backpackers och turister i världen.

Ho Chi Minh-staden är snabb, kaotisk och kan vara överväldigande, men det är det som gör det till en så spännande och attraktiv plats för resenärer från hela världen. Stadens gator är fulla av saker att upptäcka, från små butiker och dolda matställen till fascinerande och gripande museer.

Staden är också hem för en liten men växande homosexuell scen. Majoriteten av Ho Chi Minh-stadens gayplatser finns i den livliga stadskärnan, känd som District 1. Gayscenen i Ho Chi Minh City kanske inte är lika uppenbar som i närliggande Bangkok och Taipei men det är lika livligt och roligt en gång du hittar det.

Ho Chi Minh

Gaybarer och klubbar i Ho Chi Minh-staden

Gayscenen i Ho Chi Minh-staden är liten med endast några få platser som identifierar som strikt HBT + -utrymmen, men barerna och klubbarna som gör är roliga, livliga och fulla av stolthet.

Populär bland en yngre publik och ligger i hjärtat av backpackersområdet, Le PUB är en favoritplats för LGBT+ -borna i staden. Baren som en rolig och avslappnad atmosfär med en chillout lounge och karaoke -område. Det tenderar att bli väldigt hektiskt på helgerna, Le PUB: s omfattande öllista, nattliga erbjudanden och cocktails drar till sig de stora folkmassorna som ofta kan ses rinna ut i grannbanorna.

Känd för sina snygga folkmassor och dragshower, Republic Lounge är en populär gaybar i hjärtat av Ho Chi Minh-staden. Klubben serverar en mängd olika drycker i en modern och trendig miljö, även populär bland en yngre befolkning. Republic Lounge är känt för sina långa lyckliga timmar och hektiska helgkvällar.

THI Bar är en gayägd och centrerad klubb som lockar en blandad publik av turister och lokalbefolkningen i alla åldrar. Baren är liten och är hem för nattlig levande musik som visar några av Ho Chi Minh-stadens bästa och mest lovande artister. THI är känt för sina regelbundna happy hours och lockande dryckeserbjudanden.

Ho Chi Minh · Sevärdheter

Gayhotell i Ho Chi Minh-staden

Bekvämt beläget i Ho Chi Minh-stadens centrala distrikt 1, Grand Silverland Hotel and Spa ligger bara tio minuters promenad från Ben Tanh Market och Bitexco Tower. Detta fantastiska 4-stjärniga hotell erbjuder gästerna moderna och eleganta rum, en takpool och bar. Grand Silverland ger homosexuella resenärer den perfekta platsen att koppla av efter en dag med att utforska höghastighets Ho Chi Minh-staden.

Hotel Continental Saigon byggdes 1880 och många av byggnadens vackra originaldetaljer kan fortfarande avnjutas idag. Ett av stadens allra första hotell ligger nära många av de främsta turistattraktionerna och erbjuder gästerna en rad faciliteter inklusive ett gym, ångbad och bastu. Hotel Continentals bar och restaurang är också mycket recenserade och bör betraktas som destinationer i sig.

Myst Dong Khoi är ett av de mest populära 5-stjärniga hotellen i Ho Chi Minh-staden, och med sin hisnande arkitektur, fantastiska rum och fantastiska faciliteter är det ingen överraskning. Myst Dong Kho kombinerar gammal "kolonialstil" med samtida influenser för att skapa en verkligt unik och livlig miljö. Varje rum är individuellt designat och inrett med handplockade föremål och klassiska vietnamesiska konstverk.

Ho Chi Minh

Upptäck Ho Chi Minhs rika historia

Ho Chi Minh-staden har en blodig och tumultartad historia. Staden var huvudstaden i det franskstyrda Cochinchina 1862 till 1954 innan den blev en central plats under Förenta staternas krig mot norra Vietnam. Staden var platsen för många globalt betydelsefulla händelser under denna tid, inklusive att vara den plats där munken Thich Quang Duc berömt sig själv levande, en handling som ledde till att president Diem avlägsnades.

Resenärer idag kan och bör utforska stadens fascinerande historia på ett av de många museerna och historiska monumenten. Ho Chi Minh War Remnants Museum anses vara en upprörande och rörande uppvisning av de fasor som vietnameserna tillförde under Vietnamkriget. Museet ligger i Ho Chi Minh-distriktets distrikt 3 och är lättillgängligt med någon av de allmänna transportnäten.

Saker att göra i Ho Chi Minh-staden

Det finns ingen brist på nöje och utforskning i Ho Chi Minh-staden och platsens historia, kultur och livskraft kan observeras runt varje hörn. Några av de bästa sakerna att se och göra inkluderar:

  • Besök Giac Lam-pagoden
  • Utforska War Remnants Museum
  • Turnera återföreningspalatset
  • Smutta på en kaffe i Tao Dan Park
  • Ta en äkta vietnamesisk matlagningskurs
  • Res Mekongfloden
  • Krypa och utforska Cu Chi-tunnlarna

För en djupare dykning i de bästa sakerna att göra i Ho Chi Minh, läs Travel Gayguide till saker att göra i staden.

Gay rättigheter i Ho Chi Minh-staden

Vietnam är ett relativt säkert och stressfritt resmål för homosexuella resenärer. Under de senaste åren har regeringen gjort positiva och progressiva förändringar i sin politik när det gäller HBT + -frågor, där lagar av samma kön och sexuella handlingar lagligt och äktenskap av samma kön legaliserades 2015.

Vietnam är ett konservativt land, och även om medborgarna kan uppleva effekterna av stigma och fördomar tenderar resenärer att vara undantagna och tycker vanligtvis att Vietnam är ett välkomnande och gästvänligt resmål.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Ho Chi Minh

Bläddra bland ett urval av turer i Ho Chi Minh från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Ho Chi Minh för din resaFå din guide