Stumptown Brewery Bar Guerneville Kalifornien

En gayguide till Guerneville

Guerneville håller snabbt på att bli en plats att resa på semester i Kalifornien

Kalifornien är fullt av dolda pärlor. En mångårig favorit är staden Guerneville i Sonoma County. Dess året runt befolkning är mindre än fem tusen, men det är en livlig semester plats. Om du letar efter en homosexuell vistelse i Kalifornien är denna lilla stad ett bra val.

Guerneville ligger bara en och en halv timme från San Francisco med bil. San Fran är naturligtvis ett historiskt gaymekka, även om det idag är mer definierat av dess närhet till Silicon Valley. Guerneville blev platsen för gay staycation för invånare i San Fran. Den har en rustik charm och en växande matplats.

Vad är Guerneville känt för?

Guerneville Sonoma County

Guerneville är en sömnig stad omgiven av skog, lövträd och den ryska floden. Det framkom i mitten av 19-talet som en avverkningsstad. Det lockade därefter rika kalifornier och blev en semesterplats. Under de senaste decennierna har det blivit en toppkalifornisk HBT -destination och en favorit tillhåll för vinentusiaster.

Det är en rustik miljö med många små orter, glampingområden och stugor i skogen. Guerneville är ett utmärkt ställe att besöka om du vill komma ut ur den stora staden och komma närmare naturen.

Hur långt är det från Guerneville till Napa?

Det tar cirka en timme och tjugo minuter att köra från Guerneville till Napa Valley. Kamma de två ger en bra resväg. Du kan uppleva den historiska HBT-semesterstaden och sedan utforska den världsberömda vinscenen i Napa Valley. Det finns utmärkta vinprovningsupplevelser i Guerneville, så det är oslagbart för vinälskare.

Saker att göra i Guerneville

Det finns över femtio vingårdar inom bekvämt köravstånd från Guerneville. Att upptäcka små boutiquevingårdar är ett populärt tidsfördriv för vinälskare i Sonoma. Du kan hitta några utmärkta runt Guerneville - du behöver inte ens gå så långt som Napa Valley.

Du kommer att vara omgiven av områden med stor naturlig skönhet, så du kommer definitivt att vilja ta några promenader och utforska landskapet. Armstrong Redwoods State Nature Reserve är ett måste. Det är över 805 hektar och det byggdes för att bevara de lokala redwoodträden. Den breder ut sig längs den kaliforniska kusten och det är miljön för några av de bästa promenaderna i Kalifornien.

Guerneville är också känt som en matälskare. Det finns några avancerade matställen tillgängliga, men utan den inställning du kan hitta i storstäder. Dawn Ranch Restaurant är en speciell favorit. Som du kanske förväntar dig har de flesta restaurangerna i Guerneville utmärkta vinlistor.

Hur gay är Guerneville?

Rainbow Cattle Company

Det är ganska gay. HBT-kalifornierna började semestra i Guerneville i massor på 1970-talet. Rainbow Cattle Company är det längsta gaybar i Guerneville - det öppnade sina dörrar 1979 och det har gått starkt sedan dess. Du kan bege dig till Rainbow Cattle Company för en drink och festa hela natten, om stämningen skulle ta dig.

Alla barer i Guerneville är gayvänliga. Du ser ofta dragdrottningar uppträder. När du är redo att kalla det en natt, gå tillbaka till ditt boutiquehotell i skogen.

Guerneville har lite av allt. Det är avkopplande, elegant, lite klibbigt och oändligt roligt. Du har också gott om möjligheter att få bra Instagram-innehåll.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Guerneville

Bläddra bland ett urval av turer i Guerneville från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Guerneville för din resaFå din guide