En gayguide till Fire Island

En gayguide till Fire Island

Fire Island är den homosexuella festdestinationen för många amerikaner.

Fire Island är en liten landsträcka precis utanför Long Island, New York. Det har en årlig fast befolkning på cirka 490 personer, men det ser en tillströmning av besökare, särskilt under vår- och sommarmånaderna. Det är mycket populärt bland HBT-resenärer som kommer från hela Amerika, men huvudsakligen Manhattan och kallas 'Chelsea with Sand'.

Mycket av teatersamhället på Manhattan flyttade till eller besöktes ön under 1920-talet och många anmärkningsvärda människor har följt efter. Listan över kända namn inkluderar Tina Fey, Christopher Noth, John Lennon och Calvin Klein. Fire Island refereras mycket till i populärkulturen, till exempel Fire Island TV-serien och en ny gay Pride and Prejudice-anpassning på Fire Island. Det finns gott om stränder, fester och andra evenemang att utforska på ön. Alternativen nedan bör ge dig inspiration om var du ska börja när du besöker Fire Island.

Fire Island Cherry's

Gaybarer och klubbar i Fire Island

Det finns gott om gaybarer och nattklubbar på Fire Island för att tillfredsställa din nyfikenhet. Många av dem har funnits ett tag och är välkända och närvarade. Gay scenen finns i två huvudområden, byarna Cherry Grove och The Fire Island Pines.

Beläget i Cherry Grove-området sitter Cherry's. Det är en gaybar vid vattnet och är värd för ett antal evenemang. Cherry's har regelbundna dragshower, happy hour varje vecka och söndagsbrunch. Det finns något för alla! Det finns massor av dagliga evenemang som du kan ta reda på här.

Fire Island Pines är också rikt på homosexuella nattliv. Här ligger den ikoniska gaybaren Blåvalen. En favorit bland lokalbefolkningen, den här baren passar allas smaker. Här serveras färska skaldjursrätter och ett omfattande urval av cocktails, samt dragbruncher och dansfester varje vecka. Sip N Twirl är en populär bar som också ligger i Fire Island Pines. Baren har ett brett utbud av aktiviteter och evenemang som filmkvällar, dragshower, temakvällar och tedanser. Det har också ett stort dansgolv och roterande DJ-skivor, så att du inte kan spåra natten.

Fire Island gay Judy Garland hyllning

Gayhotell i Fire Island

Fire Islands popularitet med HBTQ+-communityt som destination betyder att alla hotell i förlängningen är minst gayvänliga. Eftersom ön är relativt liten ligger de flesta attraktioner inom gångavstånd eller lättillgängliga med båt, sjöflygplan och färja. Det gör det enklare när du ska välja hotell här, då du inte behöver oroa dig så mycket för läget.

Många av hotellen i området ägs och drivs gay och erbjuder en skräddarsydd vistelse av värdar som förstår behoven hos en HBTQ-resenär.

Dune Point Guest House är ett gayägt hotell beläget i festplatsen Cherry Grove. Detta hotell är mycket välkomnande och är känt för att stå värd för underbara bröllop vid stranden. Det romantiska hotellet har fantastisk utsikt över landskapet, samt ett takterrass att titta på. Om du vill befinna dig precis utanför det lokala nattlivet, är detta hotell perfekt för dig eftersom det bara ligger 2 minuters promenad från Cherry's - ett kraftpaket i Fire Island.

Madison finns i Fire Island Pines, där många av de bästa ställena finns. Hotellet ligger en minuts promenad från stranden, ungefär som många av hotellen på Fire Island. Det har ett utmärkt läge för en upptäcktsresande, eftersom det bara ligger 5 minuters promenad från färjan, marknaderna och restaurangerna. Det är också inom 3 minuters gångavstånd till den populära The Blue Whale-baren, som är ett besök på Fire Island.

Belvedere Guest House för män är ett hotell endast för män som är storslaget i stilen. Det valfria hotellet i venetiansk stil är perfekt om du letar efter en exklusivt homosexuell vistelse. Det är välkomnande och uppmuntrande av dig att fullt ut dra nytta av deras policyer och få ut det mesta av din vistelse på Fire Island.

Fire Island Invasion of the Pines

Gay Pride i Fire Island

Fire Island är ett mycket populärt resmål för LGBTQ + -personer i hela USA, så naturligtvis är Pride här en stor sak! Det finns många händelser som inträffar, både under Pride-månaden och sommaren i allmänhet.

De olika evenemangen som inträffar inkluderar Women's Pride-fest, där det finns en helvit klädkod och en öppen vin- och vodkabar, samt en tyst auktion. Du kan välja att delta i Fire Island Dance Festival, där du kan se en showcase av de olika föreställningarna.

En annan populär händelse är Invasion of the Pines som inträffar varje 4 juli. Det är här öns dragdrottningar samlas för att återskapa den ursprungliga invasionen 1976, som hände som ett svar på att en drottning nekades inresa till en restaurang. Det finns en röd matta för att stryka dina saker, medan du välkomnar dragdrottningar från båtflottan.

The Pines Party är en 3-dagars extravaganza. Evenemanget är värd för roterande DJs och back-to-back set. Varje år har ett annat tema och är väl värt ett besök. Detta är ett ikoniskt ögonblick som du behöver uppleva.

Sip N Twirl Nattklubb Fire Island New York

Gay rättigheter i Fire Island

Många LGBTQ + -personer i New York kom till Fire Island på 1930-talet via Manhattan, särskilt Cherry Grove-området. Detta berodde till stor del på trakasserierna som följde med att bo i en stor stad. Flytten till den mycket mindre Fire Island möjliggjorde en återvinning av ett utrymme där du skulle känna dig bekväm som en öppen och utåt HBTQ + person.

Detta gjordes enkelt på Fire Island på grund av bristen på vägar, som avskräckt familjer från att både bo och besöka här. Detta möjliggjorde att dragkulturen verkligen trivdes och så småningom utvidgades detta även till att visa offentliga uppmärksamhet. Fire Island blev ett säkert utrymme för många och har varit det fram till i dag.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Fire Island

Bläddra bland ett urval av turer i Fire Island från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Fire Island för din resaFå din guide