Bogotas gatukonst

En gayguide till Bogota

Upptäck Colombias unika och livfulla huvudstad

Huvudstaden i Colombia är landets kosmopolitiska hjärta, där kullerstensgator möter höga prestationer av samtida arkitektur. Bogota är en tätbefolkad stadspromenad inbäddad bland några av de mest imponerande bergskedjorna i världen och har en djupt inbäddad och fascinerande kultur.

Moderna Bogota är känt för sitt rika kulturarv, fantastiska kulinariska scener och växande konstdistrikt. Kreativitet och passion sträcker sig genom stadens ådror och gör den till en verkligt befriande destination att besöka. På natten fortsätter Bogota att imponera på en livlig och blomstrande gay nattlivsindustri som har något för alla smaker.

Gayscenen i Bogota är till stor del inriktad på det exklusiva och nyligen förnyade området Chapinero. I distriktet finns mer än 100 gaybarer, klubbar och butiker och bevis på stadens livliga HBT + -gemenskap kan ses överallt. Bogota blir alltmer känt som ett nav för homosexuell kultur och gemenskap i Sydamerika och homosexuella resenärer flockar för att uppleva allt som denna unika och mångsidiga stad har att erbjuda.

Gay Bogota

Gaybarer och klubbar i Bogota

Beläget i en gammal biograf i hjärtat av gay Chapinero, Teater är ett gay-mega-komplex med en nattklubb och bar. Theatron kallas ofta "den största gayklubben i Sydamerika", och med 5 våningar och 13 temarum är denna titel välförtjänt. Varje rum i Theatron är temat kring en annan musikgenre eller era, vilket innebär att det finns en klubbupplevelse för alla homosexuella resenärer på denna plats. Klubben är en av de mest populära i Bogota och lockar över 8,000 kunder varje lördagskväll.

Boogaloo klubb är en tidigare bluesbar som blev gay nattliv hotspot. Klubben är populär bland stadens yngre homosexuella befolkning som dras till platsen delvis på grund av sitt rykte som den coolaste gayklubben i Bogota. Den industriella inredningsdesignen och listan över kända live-DJs har fått Boogaloo-kultstatus bland trendsättarna i stadens gayscen. Boogaloo har en stor och varierad publik och är ett otillåtet resmål på en resa till Bogota.

En favorit hangout tidigt på kvällen bland homosexuella i staden, Color House Cafe Bar öppnade 2008 och har varit en häftklammer för gayscenen i Bogota sedan dess. Den livliga inredningen, fantastiska dryckeavtal och avslappnad atmosfär gör Color House till det perfekta stället att värma upp innan du går till några av Chapineros större gayklubbar. Baren ligger bara en kort promenad från Theatron och lockar imponerande folkmassor på helgerna.

Gay Bogota

Gayhotell i Bogota

De flesta homosexuella resenärer väljer att bo i det rika området El Retiro eller Chapinero. Båda distrikten ger resenärer en mängd hotell- och boendeval samt snabb och bekväm tillgång till stadens mest populära gaybarer och klubbar. Hotell i dessa områden är också mer benägna att vara gayvänliga och homosexuella resenärer bör kunna njuta av en stressfri vistelse.

Nyligen renoverade och bevisa elegant 4-stjärnigt boende, Hilton Bogota ligger bara fem minuter från gayområdet Chapinero och har ett imponerande urval av bekvämligheter, inklusive en utomhuspool, gym, restaurang och lounge. Rummen på Hilton har bekväma och eleganta möbler och gästerna behandlas med enastående utsikt över Bogotas silhuett. Många av stadens viktigaste och populära attraktioner ligger inom gångavstånd från hotellet, inklusive National Pedagogic University.

Sofitel var Colombias första lyxhotell och ligger i det exklusiva kvarteret El Retiro i Bogotá. Byggnaden designades av den världsberömda arkitekten Miguel Soto, och rummen är individuellt inredda med dekorativa tillbehör och möbler från sådana som Hermes och Lavin. Matställen som finns på Sofitel inkluderar en fransk restaurang i bistrostil och en avslappnad loungebar. Dessutom finns många av stadens bästa gaynattliv inom kort gångavstånd.

Hantera en känslig balans mellan enkel stil och extremt överst, den W Hotel Bogota är ett utmärkt val för homosexuella resenärer som uppskattar excentricitet och lyx. Beläget i stadsdelen Usaquen, var området där W står en gång jordbruksmark innan det togs över av höga skyskrapor, butiker och trendiga restauranger. Det finns ett tema med guld som körs i hela hotellet, med lobby, badrum och till och med kuddar som alla erbjuder gästerna en överdådig och elegant vistelse i hjärtat av Bogotá.

Colombia

La Candelaria

La Candelaria är Bogotas bankande hjärta och också den äldsta och bäst bevarade delen av staden. Området är hem för perfekt restaurerade 300 år gamla hus, smala bakgator och fantastiska gatumålningar. La Candelaria centrum är Plaza De Bolivar, ett stort torg markerat med en bronsstaty av Simon Bolivar, den militära och politiska ledaren som fick mycket av Sydamerikas självständighet från Spanien på 19-talet.

De mest värdefulla monumenten och upptäcktsplatserna är spridda över hela detta vackra område, och de slingrande gatorna kan ibland bli förvirrande, så det bästa sättet att navigera på den invecklade webben är att hyra en lokal reseguide eller delta i en gruppresa.

Resenärer rekommenderas att hålla ett vakande öga över sina tillhörigheter i La Candelaria, eftersom de trånga gatorna och den förvirrande husväven ger perfekta arbetsförhållanden för ficktjuvar och tjuvar.

Colombia

Cerro de Monserrate

Cerro de Monserrate, som flyter över centrala Bogota och dominerar stadens silhuett, är Bogotas mest populära turistattraktion. Berget har länge ansetts vara en plats av helig kulturell betydelse för invånarna i staden på grund av den lilla kyrkan som sitter vid toppmötet, och besökare kan fortfarande uppskatta den fantastiska panoramautsikten idag.

Tillgång till toppen av Cerro de Monserrate uppnås via linbanan, som körs varje dag och tar en relativt billig avgift. Detta alternativ transporterar besökare från centrala Bogota till toppen av berget snabbt och med komfort. Alternativt finns det ett antal vandringsleder och vandringsleder som ormar sig uppför sidan av den kolossala Cerro de Monserrate. Vandringen bör dock endast försökas av äventyrliga resenärer, eftersom kombinationen av högt tryck och den dramatiska lutningen gör att vandring på berget är en utmanande möjlighet.

Bogota

Gay stolthet i Bogota

Varje juni äger en rad stolthändelser rum i staden och fokusen på dessa är Bogota Pride March. Marschen tenderar att inträffa i slutet av månaden och lockar stora skaror av HBT + -individer och allierade som vill fira mångfalden i Bogotas HBT + -gemenskap samt kräva att diskriminering i alla dess former upphör.

Bogota hade sin första pride-parad 1982 och den ursprungliga händelsen deltog av bara 30 personer. I dag lockar Bogotas stolthet över 200,000 XNUMX personer som marscherar, tittar och stöder rättigheterna för HBT + -personer i Colombia.

Gay rättigheter i Bogota

Colombia har några av de mest avancerade homosexuella rättigheterna i Sydamerika med ett antal lagar som syftar till att skydda HBT + -individer från våld, diskriminering och utpressning. Dessutom legaliserades äktenskap av samma kön i landet 2016 och 2018 valde Bogota sin första lesbiska borgmästare. Transpersoner i Colombia åtnjuter också en rad rättsliga skydd och friheter inklusive rätten att genomgå könsbekräftelsekirurgi utan omfattande psykiatrisk utvärdering.

De flesta homosexuella resenärer i Bogotá kommer att få ett problemfritt besök, men det är viktigt att komma ihåg att liksom alla platser finns det fortfarande områden i staden där offentliga uppvisningar av kärlek bör övervägas noggrant för din egen säkerhet.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Bogota

Bläddra bland ett urval av turer i Bogota från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bogota för din resaFå din guide