Gay Atlanta

En gayguide till Atlanta

Den ultimata guiden till Georgia-huvudstaden

Georgiens huvudstad och hem för mer än 6 miljoner människor, Atlanta är en livlig och vidsträckt metropol som har en unik historia och kultur. Staden får höga poäng på världsrankingen för utveckling och innovation och är en lika spännande destination för turism.

Atlanta upplevde en kulturell och konstnärlig renässans under 2010-talet och som ett resultat har de konstnärliga och kreativa samhällena i staden återvunnet många av de områden som tidigare var försummade och glömda. Staden lever och full av möjligheter för upptäckt av både dess oroliga historia och lovande framtid.

Atlanta har den tredje största HBT + -populationen i USA och har ett blomstrande och livligt gaydistrikt som i allmänhet är koncentrerat runt stadens mittområde. Homoscenen i staden är mångsidig och eklektisk och speglar den växande acceptansen av HBT + -personer i Atlanta.

Gay Atlanta

Gaybarer och klubbar i Atlanta

Titeln som Sydens queer huvudstad är inte lätt att vinna, men Atlantas urval av gayklubbar och barer gör att denna stad verkligen förtjänar anspråket. Gayklubbscenen i Atlanta är känd för att vara opretentiös och prioriterar att ha kul framför allt annat.

Beläget i hjärtat av Atlantas gaystad, Blake är på The Park har tillhandahållit högklubbiga upplevelser av hög kvalitet i trettio år. Dansbaren är värd för världsberömda DJs, levande dansare och föreställningar från legendariska dragdrottningar, vilket gör den till en av de mest populära klubbarna för Atlantas homosexuella befolkning. Platsen är uppdelad i tre olika sektioner, var och en med sin egen unika musikgenre och atmosfär, vilket innebär att det finns något för alla homosexuella resenärer.

För en mer lågmäld men ändå trevligare plats bör homosexuella resenärer överväga att besöka WOOFS, stadens enda gay -sportbar och en populär tillhåll bland björnarna i Atlanta. Baren har 27 TV -apparater som gästerna kan titta på sina favoritsporter på och ger resenärer en unik upplevelse att njuta av amerikansk sport i en typisk robust sportbar.

Tripp's bar kombinerar den lilla skala, lokala barstilen som är så enhällig med den amerikanska södern med den livliga och eklektiska gayscenen som blir allt större i Atlanta för att skapa ett utrymme som är avslappnat, utan krångel och prisvärt. Det finns ett antal veckovisa evenemang som äger rum på Tripp, inklusive bingo, karaoke och levande musik.

Gay Atlanta

Gayhotell i Atlanta

Trots att det ligger i det socialt konservativa södern är Atlanta en generellt liberal stad och homosexuella resenärer kan förvänta sig att behandlas med lika respekt, värdighet och vänlighet som alla andra resenärer under sin vistelse. De bästa hotellen för homosexuella resenärer ligger i stadens Midtown, där gästerna ligger inom kort gångavstånd till Atlantas bästa gaybarer och klubbar.

W Atlanta är ett bekvämt och expansivt gayvänligt hotell beläget i stadens Midtown-område och placerar gästerna bara några minuter från det bästa gaynattlivet och den queer kultur som erbjuds. Hotellet har utmärkta bekvämligheter, inklusive spa-bad på rummet, en 24-timmarsbar och egen stekrestaurang.

Här erbjuds rum och sviter designade med modern elegans och en mängd faciliteter Renaissance Atlanta Midtown Hotellet är den perfekta basen från vilken homosexuella resenärer kan utforska den lokala homosexuella scenen och Atlanta. Hotellet har en spektakulär takbar och restaurang som serverar säsongsbetonade och högkvalitativa alternativ för mat och dryck.

Loews Atlanta erbjuder ett exklusivt alternativ för resenärer som vill utforska Midtown-området och fördjupa sig i stadens unika centrum för gay nattliv och kultur. Med modern design och teknik kan gästerna vara säkra på att deras vistelse blir bekväm och bekväm. Loews Atlanta är känd för sin vänliga och hjälpsamma personal, närheten till lokala gayklubbar och bekväma sängar.

Gay Atlanta

Martin Luther King, Jr. National Historic Park

Martin Luther King, Jr. National Historic Park, som är lika delar dyster och inspirerande, bevarar minnet av den revolutionära ledaren för medborgerliga rättigheter. Besökare kan besöka Martin Luther King Jrs födelsehem och utforska de noggrant bevarade rummen som han en gång kallade hem. Gästerna kan också korsa boulevarden och berömma krypten där den ikoniska aktivisten nu vilar.

Många minnesmärken och utställningar som är dedikerade till medborgerliga rättighetsrörelser mer allmänt kan också upptäckas på platsen, inklusive en permanent utställning för Kings hustru och skickliga operasångare Coretta Scott King.

atlanta

Högt konstmuseum

High Museum of Art är den ledande institutionen för konstsamlingen i Sydost med över 15,000 XNUMX verk i sin permanenta samling. Museet har en imponerande antologi av konst som följer den oroliga historien i Syd genom XNUMX- och XNUMX-talet. The High är dedikerad till att visa upp och stödja lokala konstnärer och har regelbundet utställningar av mindre kända och kommande konstnärer.

Utställningar på museet varierar i innehåll men bland de permanenta installationerna finns en samling skrivna verk av James Baldwin, en ledande person i American Civil Rights Movement and Gay Liberation Movement. Baldwins arbete är känt för sin korsningsanalys av ras, maskulinitet och sexualitet i segregerat Amerika.

Hjul

Gay rättigheter i Atlanta

Delstaten Georgia legaliserade äktenskap av samma kön 2015 och idag åtnjuter medborgare i Atlanta samma lagliga skydd som deras heterosexuella kamrater och vänner. År 2021 infördes lagstiftning som specifikt erkände sexuell läggning som en motivering för hatbrott.

Atlanta är en fyr för respekt och jämlikhet för HBT + -individer i den amerikanska södern och stadens liberala attityder gör att homosexuella resenärer kan förvänta sig att bli behandlade med värdighet och vänlighet under sitt besök. Staden håller ett av landets största stolthändelser varje år i oktober på helgen närmast National Coming Out Day.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Atlanta

Bläddra bland ett urval av turer i Atlanta från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Atlanta för din resaFå din guide