Gay Düsseldorf

Gay Dusseldorf City Guide

Första gången i Düsseldorf? Då är vår gay stadsguide precis vad du behöver.

düsseldorf

Huvudstaden i delstaten Nordrhein-Westphilia och Tysklands 7:e största stad. Det är hem för cirka 600,000 11 människor. Det är en av huvudstäderna i Rhen-Ruhr storstadsområdet, tillsammans med sin regionala rival Köln, som har XNUMX miljoner människor som bor i detta område.

Det första omnämnandet av Düsseldorf kommer från 1135 och staden kom under kontroll av grevarna av Berg 1186. Staden led av många år av nedgång under den tidigmoderna perioden, men den industriella revolutionen förändrade staden fullständigt. Düsseldorf var målet för tunga, strategiska bombningar av de allierade under andra världskriget.

Idag är Düsseldorf ett centrum för kultur, med maj kända konstnärer som tillbringar sina uppväxtår i staden. Det är också hemstaden för de elektroniska innovatörerna Kraftwerk. Mode är big business här, och du kommer att hitta många möjligheter att köpa exklusiva och lyxvaror. Gamla stan erbjuder en kaotisk, ölfylld kväll som du kanske hoppas glömma.

Gay rättigheter i Tyskland

För information om homosexuella rättigheter i Tyskland, kolla in vår Gay Berlin stadsguidesida.

Gay scen

Medan grannlandet Köln är en av de bästa destinationerna för gay nattliv i Tyskland, har Düsseldorf en livlig och varierad gay-scen. Det finns ett bra utbud av GaybarerKlubbar och en Gay Bastu catering för homosexuella besökare. Staden är väldigt fördomsfri och homosexuella gäster kommer att ha en fantastisk kväll var de än väljer att besöka.

 

I slutet av maj firar Düsseldorf sitt Christopher Street Day (CSD)-firande och är ett enormt populärt evenemang i staden. En av de främsta dragningarna av februaris karneval är drag queen-catwalkshowen, lokalt känd som Tutenlauf. Kirmes nöjesfält i juli har också Pink Monday som är populärt bland homosexuella och lesbiska gäster.

Att ta sig till Düsseldorf

Med flygplan

Düsseldorfs flygplats (DUS) ligger 7 km norr om stadens centrum och är Tysklands 3:e största flygplats. Det är väl anslutet till destinationer i Europa och är ett nav för Eurowings. Det erbjuder långdistansförbindelser till Nordamerika, Afrika, Asien och Fjärran Östern.

Från terminalerna kan du ta ett skytrain (H-bahn) till flygplatsens järnvägsstation. Härifrån tar S-bahn-linjerna S7 och S11 dig in till stadens centrum på 12 minuter för 2.50 €. Samma pris gäller även för bussresor men restiden är längre (cirka 35 minuter).

Det finns taxistationer i flygplatsens ankomst- och avgångsområde. Förarna talar sannolikt en viss nivå engelska och du kommer att kunna betala med kort. Resor kostar cirka 30 € in till stadens centrum. Biluthyrningsdiskar från stora företag finns direkt framför ankomster. Bilresan in till staden tar cirka 15 minuter beroende på trafik.

 

Alternativt är det möjligt att flyga till Köln Bonn Airport (CGN) eller Weeze Airport (NRN). Weeze flygplats är ett nav för Ryanair och du kan få mycket billiga flyg hit. En direktbuss tar dig 75 minuter. Från Kölns flygplats kan du få en buss som tar en timme eller ett tåg (med transfer) från flygplatsen.

Med tåg

Düsseldorf Hauptbahnhof ligger bara en kort promenad från händelserna. Det är ett stort järnvägsnav i Tyskland med snabba och regelbundna förbindelser till de stora tyska städerna. Det har flera internationella rutter till destinationer i Schweiz, Tjeckien, Polen, Frankrike, Belgien, Österrike och Nederländerna.

Ta sig runt i Düsseldorf

Till fots

Düsseldorfs centrum är lätt att ta sig igenom till fots. De flesta sevärdheterna ligger inom gångavstånd och det är verkligen det bästa sättet att ta in majestätet i Königsallee och kaoset i Altstadt.

Med kollektivtrafik

Rheinbahn AG driver buss-, spårvagns- och Stadtbahn-nätet. De flesta sevärdheterna ligger inom A-zonen och det är osannolikt att du kommer att resa ut ur denna zon. Biljetter kan köpas vid hållplatser från automater (kom ihåg att validera). En resa på 30 minuter kostar 1.60 €, en resa på 90 minuter är 2.50 € och en dagsbiljett är 5.90 €.

NachtExpress-tjänsten med bussar och tunnelbanor går från 1:4 till XNUMX:XNUMX på fredagar och lördagar och är ett utmärkt sätt att ta sig till och från festerna. Kollektivtrafiken i Düsseldorf är ansluten till storstadsregionen Rhen-Ruhr så det är möjligt att resa långa sträckor bara med kollektivtrafik.

Med taxi

Taxibilar i Düsseldorf är rena och effektiva (och mestadels Mercedes!). Det finns taxistationer på större platser i hela staden och de kan hyllas på gatan. Taxiappar som Uber och myDriver blir allt populärare.

Ställen att bo i Düsseldorf

Düsseldorf har många prisvärda hotell att välja mellan. För en lista över de bästa hotellerbjudandena, kolla in sida om hotell i Düsseldorf.

Saker att se och göra

Konigsallee – denna vackra, trädkantade gata är Tysklands Champs-Élysées. Här hittar du en mängd exklusiva butiker och restauranger.

gamla staden – Gamla stan förstördes till största delen under andra världskriget och byggdes om till nästan exakta specifikationer. Det är i dagligt tal känd som den "längsta baren i världen" på grund av att den har 2 barer inom en radie på 250 km. Det är kaotiskt och spännande på en helg.

Rhen Tower – en av Düsseldorfs mest ikoniska sevärdheter. Det här tornet kan ses milsvidt. Du kan resa till toppen där det finns en (för dyr) restaurang med 360 graders utsikt över staden.

Kunstsammlung NRW – Düsseldorfs utmärkta konstmuseum har två platser - K20 i Altstadt och K21 i Downtown. Här hittar du verk av Klee, Picasso och Warhol.

Rhenpromenaden – en perfekt plats att strosa på på sommaren. Det finns ett urval av bra barer här som är perfekta för att titta på folk.

Sankt Lambertusbasilikan – Den här tegelkyrkan är ett bra exempel på nedre rhinisk gotisk arkitektur. Dess slingrande torn är av särskild anmärkning.

Hofgarten och Goethe-museet – den första offentliga parken i Tyskland. En perfekt plats för en picknick och i Jägerhoftornet hittar du ett fascinerande museum tillägnat författaren Goethe.

Schifffahrtmuseum Düsseldorf – en för anorakerna. Detta museum är tillägnat inlandssjöfarten och är inrymt i stadens gamla slottstorn.

När ska Besök

Düsseldorf har extremt varma somrar, som ibland kan gränsa till outhärdligt. Däremot är tung snö vanligt på vintern. Sen vår och tidig höst erbjuder väder som inte är alltför extremt och undviker också folkmassorna som kommer på sommaren.

Det finns många festivaler och evenemang som äger rum i Düsseldorf under hela året. Dess julmarknad är ett fantastiskt ställe att prova bratwurst och gluehwein. Det är karneval är inte en allmän helgdag men många mötesplatser behandlar den som sådan och måndagsparaden är ett måste. Aprils maraton är otroligt populärt bland deltagare och åskådare.

Visa

Tyskland är inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

Pengar

Tyskland är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.