gay-dresden-guide-2017

Gay Dresden · Stadsguide

Planerar du en resa till Dresden? Vår homosexuella Dresden stadsguidesida massor av praktiska tips och tips för homosexuella resenärer.

gay-dresden-guide-2017

Dresden

Som huvudstad och kunglig bostad för väljare och kungar i Sachsen är Dresen en gammal tysk stad med tillräckligt med kultur och legend för att hålla upptäcktsresande upptagen i flera dagar.

En gång känd som juvelboxen, ligger huvudstaden i Sachsen, nära den tjeckiska gränsen. Dess barock och rokoko centrum byggnader gör det estetiskt tilltalande, med dess krigstid förflutna till antiken på platsen.

Även om större delen av stadskärnan förstördes under andra världskriget, har ett massivt restaureringsprojekt hjälpt till att återta Dresdens många skatter, och hjälpt till att skapa en stad av pedagogisk, politisk och kulturell betydelse.

 

Gay scen

Glöm feststäderna Berlin, Köln och Hamburg, homosexuella resenärer kommer att bli positivt överraskade med den lilla men imponerande gayscenen i Dresden.

Centrerat centralt i Aubere Neustadt-området (norr om stadens centrum), har distriktet en handfull färgglada Gaybarer, såväl som a Gay bastu och några kryssningsklubbar.

Den årliga Dresden Gay Pride (CSD) äger rum i slutet av maj, en av de tidigare stolthändelserna i Europa, och växer i popularitet varje år.

 

Att ta sig till Dresden

Med flyg

Dresdens flygplats trafikeras av massor av inrikeslinjer och vissa internationella flygningar också, inklusive direktförbindelser till Schweiz, Ryssland och Storbritannien. S-Bahn (linje S2) går från flygplatsen till Dresdens två centrala tågstationer och tar inte längre än 20 minuter att ta sig in till centrum. Lokala busslinjer finns också tillgängliga. Ta väg 77 till hållplatsen Infineon-Nord och övergå till spårvagnslinje 7 för enkel tillgång till staden. Alternativt tar busslinje 80 dig också ganska centralt. Resa med S-Bahn och buss/spårvagn kostar dig 2.30 € för att ta dig in till stadens centrum som är en av de billigaste flygplatsförbindelserna i Tyskland.

Flyg till Frankfurt eller München och ta en inrikesförbindelse om du reser längre bort.

Med tåg

Dresden är en viktig järnvägskorsning för tyska tåg, vilket innebär att du kan ansluta till Dresden från de flesta tyska städer. Det finns också direktförbindelser till internationella städer inklusive Wien, Bratislava och Budapest.

 

Att ta sig runt i Dresden

Stadståg körs väl i Dresden, liksom den stora spårväg som drivs av Dresdner Verkehrsbetriebe AG / DVB, som driver 12 rutter. Det finns också 29 busslinjer över staden.

Köp Dresden-City-kortet eller Dresden-Regio-kortet att använda på kollektivtrafik. Bonus: kortet ger dig också fri entré till utvalda museer och minskningar av andra attraktioner. Priserna börjar från € 10 per dag.

 

Var man kan bo i Dresden

Det finns flera boendealternativ tillgängliga i Dresden, från mysiga B&B till lyxhotell. För att underlätta resan, välj en plats i centrum. För att vakna till spektakulära landskap, välj ett hotell i utkanten av centrum.

Kolla in de senaste hotellerbjudandena i Dresden på vår Gay Dresden Hotels-sida.

 

Saker att se och göra

Frauenkirche och Neumarkt-torget - symbolen för gamla Dresden, den fantastiska protestantiska kyrkan Frauenkirche och det omgivande torget är ett mästerverk inom restaurering.

Ursprungligen byggd på 18-talet men förstördes under andra världskriget, det tog över 50 år att restaurera, färdigt 2005. Tornet på toppen av kyrkan är nu ett ikoniskt landmärke för Dresdens skyline, ett minne av gammalt och nytt.

Kungliga slottet - denna renässansbyggnad byggd på 15-talet representerar makten och auktoriteten hos de sachsiska kurfurstarna och kungarna från förr. Palatset, som nyligen restaurerats, är nu hem för flera museer i världsklass och fantastiska rum. Denna attraktion är stängd på tisdagar.

Prinsessens procession - bakom det kungliga slottet ligger denna hisnande väggmålning. Meissens porslinsplattor, som sträcker sig imponerande 101 meter, föreställer härskarna i huset Wettin i en monterad procession.

Sanctissimae Trinitatis katedral - ytterligare en spektakulär religiös byggnad, katolska hovkyrkan är Sachsens största kyrkliga byggnad; ett fint exempel på barockarkitektur.

Pfunds mejeri - beskrivs som den "vackraste mejeributiken i världen", denna pittoreska byggnad serverar fortfarande läckra delikatesser bland de handmålade majolikaplattorna som pryder väggarna, golvet och försäljningsdisken.

Gyllene ryttare – Dresdens mest kända staty, statyn av Augustus den Starke glittrar när solen skiner bort från bladguldets exteriör. Beläget nära palatset.

Trädgårdsstaden Hellerau - för en resa utanför stadens centrum, besök Hellerau, Tysklands första "trädgårdsstad". Träden och blommorna, som grundades för mer än 100 år sedan, blommar fortfarande här. Bra ställe att komma för en dag ute.

 

När ska Besök

Vädret i Dresden är typiskt för de flesta europeiska städer; det är varmt och soligt under sommarmånaderna juni, juli och augusti, och kallt under vintern. Februari, mars och april är ofta svala och torra, och är vanligtvis de billigare tiderna att besöka staden.

Från början av maj i en månad är Dresden värd för en massiv musikfestival med lokala och internationella artister. Alltid en stor dragning. Dresden Jazz Days i mitten av november är en annan populär musikfestival.

Tyskland är känt för sina julmarknader, och Dresden erbjuder kanske en av de bästa, för Striezelmarkt är Tysklands äldsta julmarknad och firar sitt 582-årsjubileum 2016.

 

Visa

Tyskland är inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Tyskland är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.