Gay Mauritius

Gay Mauritius

Mauritius är en idyllisk ö i Indiska oceanen cirka 500 km från Madagaskars kust. Det är en av de mest populära semestermålen i Afrika och relativt välkomnande för homosexuella resenärer.

Om Mauritius

Seychellerna

Gay Mauritius - Travel Gay Guide

Läs mer.

Mauritius är ett vackert ömål i Indiska oceanen. Med rikligt grönska och otroliga stränder är den berömda bergiga terrängen den perfekta bakgrunden för laguner och rev som omger ön.

Det finns mycket mer att göra på Mauritius än några av de andra destinationerna i Indiska oceanen som Maldiverna eller Seychellerna. Du kan simma med delfiner eller utforska regnskogen. I Black River Gorges National Park kan du se otrolig natur och djurliv inklusive den flygande räven.

Om dykning är av intresse för dig, har Mauritius några av de bästa korallreven i världen.

Trending Mauritius Hotell

Nyheter och funktioner Mer funktioner

Mauritius Tours

Bläddra bland ett urval av turer i Mauritius från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Utvalda platser Lägg till din plats

Videoguide

Hur gayvänligt är Mauritius?

Sodomi är olagligt i Mauritius. Ett nyligen försök att upphäva lagen misslyckades. Så du kan, i teorin, fortfarande arresteras för att ha gaysex i Mauritius. Men denna drakoniska lag införs sällan.

I själva verket har Mauritius undertecknat ett gemensamt FN-uttalande som kräver ett slut på diskriminering mot LGBT +. Mauritius har till och med lagar för att skydda HBT-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Hat tal är också förbjudet.

Oavsett dessa lagar är kulturen i stort sett konservativ. Gay människor behandlas ofta som andra klassens medborgare i Mauritius. Sociala attityder börjar förändras, eftersom alltmer liberala lagar ger homosexuella fler rättigheter. Men det finns fortfarande en lång väg att gå innan homosexuella mauritier kommer att känna sig bekväma att leva öppet.

Läs mer i vår Gay Mauritius Guide.