Gay Marrakech

Gay Marrakech

Marrakech är en gåtfull stad i västra Marocko som har varit en stor turistattraktion i många år. Homosexualitet är olagligt i Marocko men det finns en liten, diskret scen och det har alltid varit ett homosexuellt land.

Marrakesh

Om oss Marrakesh

Marrakech är en vacker stad i Marocko genomsyrad av en blandning av europeiska, Mellanöstern och afrikanska kulturer. Varje år välkomnar Marocko i genomsnitt 12 miljoner olika turister, varav en majoritet går till Marrakech. Trots detta har staden ett komplext förhållande till HBTQ+-frågor.

Även om det inte finns något officiellt juridiskt erkännande av samkönade relationer i landet, har Marrakech sett en växande underjordisk HBTQ+-scen, och vissa anläggningar anses vara gayvänliga.

Diskretion är nyckeln för homosexuella turister eftersom offentliga uttryck för tillgivenhet kan leda till juridiska problem eller diskriminering. Resenärer bör vara medvetna om det kulturella och juridiska sammanhanget och iaktta försiktighet, eftersom attityder till HBTQ+-individer kan variera mellan lokalbefolkningen.

Under de senaste åren har det gjorts ansträngningar för att främja tolerans och medvetenhet. Så länge som HBTQ+-besökare är uppmärksamma på lokala seder och lagar är denna livliga stad i Marocko en dold pärla som väntar på att bli avslöjad.

Marrakesh INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Marrakech från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Marrakesh för din resaFå din guide